Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hanick

13. 10. 2009 21:04
Asi jsem mimozemšťan...

protože těžko chápu potřebu zdravého mladého člověka si něco šlehnout. Mám nezlomné přesvědčení, že téměř 100 % z nich sáhne po drogách ze zvědavosti, také proto, že je to "in" nu a v neposlední řadě nastupuje heslo dnešní doby "užít si - třeba za každou cenu". Proto také kroutím hlavou nad tím, že se společnost k drogařům staví jako k nemocným pacientům. Položme si otázku: Jak porovnat mladého jedince s vrozenou srdeční nebo ledvinovou poruchou, či jinou nemocí obdařeného, kterou si nepřivodil svévolně, s rozpíchaným chudákem, který si svou závislost přivodil záměrně a při plném vědomí? Jsem šťastný člověk. Nikdy jsem nemusel v životě sahat po pomůckách typu extáze, hérák, mariánka nebo pervitin. Zčásti k tomu přispívaly uzavřené hranice - je vidět, že na všem negativním se něco pozitivního najde. Dalším kladem byla povinnost pracovat. (Až sem slyším výhružná zavrčení). Vida! Platí i opačné přirovnání! Získali jsme demokracii a otevřeli se světu.

Vážení - automaty nic nevyřeší.

0 0
možnosti
MM

BlackAnonym

9. 10. 2009 17:19
hezké

Musím pochválit autoraR^

Je to dobře zpracované. Řešení mi přijde zajmavé a teoreticky funkční.

Jenom si dovolím jednu výhradu. Rozhodně bych nepočítal s tím, že narkoman(Předpokládám, že cíl mají být hůavně konzumenti heroinu a pervitinu) bude chodit do práce. To bohužel nevidím jako reálné.

Děkuji za článek.

0 0
možnosti
N

neurol23

7. 11. 2008 13:35
souhlas

R^

0 0
možnosti
N

neeu!

22. 8. 2008 21:03
hmmm...

To nezní špatně...

http://www.snc.cz/denik.php

Odehráli jsme vcelku podařený koncer v Rock Café. Napříště bychom chtěli některé aspekty našeho hraní ještě vylepšit - momentálně mezi námi kolují videonahrávky našich koncertů a společně bádáme, na co se zaměřit především. Osobně mi přijde, že se pořád trochu "stydíme" - myslím, že bychom se mohli víc odvázat a víc zatlačit na pilu. Trocha arogance není někdy od věci :-)..    KDE SE TEDY STALA CHYBA...?

http://www.halonoviny.cz/index.php?id=64294

0 0
možnosti
A

Achyleos

4. 8. 2008 8:54
To ma byt vtip?

Delate si srandu? Prodavat treba Pervitin, Koks, Crack, LSD a podobne? 

0 0
možnosti
J

janmacuch

4. 8. 2008 12:25
Re: To ma byt vtip?

Srandu si opravdu nedelam. Jake je vase reseni? Nakladne udrzovat status quo donekonecna? Vyhrat neexistujici "valku s drogami" at to stoji co to stoji? Cim by vas jako jedince ohrozil legalni prodej LSD?

0 0
možnosti
JJ

Yurek

3. 8. 2008 17:05
Výborné.

Humanisti vás sežerou autore. Ovšem já se domnívám, že máte pravdu.

Hezký den.

0 0
možnosti
J

janmacuch

3. 8. 2008 22:59
Re: Výborné.

jj, pry uz si brousej zuby :-) Take Vam preji hezky den...

0 0
možnosti
KN

dr.Radarius

3. 8. 2008 11:43
Autorovi

O tomhle reseni jsem jiz kdysi take psal clanek. Sice ne tak pekny, dlouhy a s celkovou literrani kvalitou. Tedy s resenim souhlasim, plne se ztotoznuji. ALE bohuzel musim konstatovat ze nic takoveho nikdy nevyjde. Jednak protoze politici se tohoto reseni boji jako cert krize. Druhak je tu moc mafie a policie, nekdy jedno jest. O mafii a o schopnosti uplatit spravne lidi na spravnych mistech nema cenu diskutovat. U policie je verejnym tajemstvim, ze znacnou cast zabavenych drog rozpousti zpet na trh. A ze by se Komorousova rychla rota zbavila dobrovolne nemaleho ryta je nemyslitelne.

0 0
možnosti
J

janmacuch

3. 8. 2008 23:01
Re: Autorovi

Alespon si jeste muzeme snit na blogu... :-)

0 0
možnosti
FV

František Volný

1. 8. 2008 21:54
Všem rozumbradům

Dříve než zlegalizujeme drogy (címž se všechno vyreší, a protože nejsem naivní, vím, že ve strukturách EU to bude otázkou chvilky) by bylo možná dobré se podívat, jak dobře se mají země, kde nevyhazují zbytečné miliony za harm reduction: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/20.07.2008/20456221522-21:15-2-chceme-jeste-zit.html

Je čas na změnu! Konec trapně nízkým číslům o výskytu HIV a žloutenek. Kdo jen trochu chce, informace si najde. 

A nakonec test pro bystré hlavičky: Která droga způsobuje ve společnosti nejvíce hmotných a nehmotných škod

0 0
možnosti
N

neeu!

4. 8. 2008 20:47
Re: Všem rozumbradům

Jako Rozumbrada s Bystrou Hlavičkou si dovoluji zaslat správnou odpověď na Váš prudce záludný pidikvíz:

ve společnosti nejvíce hmotných a nehmotných (i Vy ffftipálku) škod způsobuje droga zvaná HLOUPOST. Prosím, Františku - nechť je Vám toto téma raději Volný a neprskejte nadále na ostatní... Děkuji.

0 0
možnosti
PK

petr kalina

1. 8. 2008 15:23
tristni zurnalistika a obcanska nezodpovednost jana macucha2

komentar k samotnemu obsahu: nase vlada a instituce transparentnosti opravdu neoplyvaji a je tezke se zorientovat. nejsem odbornik, ale mam k problematice docela blizko. jiste vim dve veci: 1) progressive jsou poctivi, pracoviti (a spatne placeni) lide, kteri se snazi delat svou praci dobre a veri ji. 2) dvojrole jardy karhanka nabizi prostor ke spekulacim, kazdopadne podobnych stretu zajmu je v drogove problematice mnoho a na daleko vyssich mistech a ne z rad progressive a mozna prave proto jinak nemuze..

0 0
možnosti
J

janmacuch

1. 8. 2008 15:50
Re: tristni zurnalistika a obcanska nezodpovednost jana macucha2

Ne nase vlada, ale prave obsanska zdruzeni nejsou transparentni. Ve vladnich dokumentech byla cisla, o kterych se na strankach jednotlivych sdruzeni nikde nedoctete. Dvojrole pana Doudy, pani Richterove - Teminove a pana Karhanka jsou asi nevyhnutelne, ale neznamena to ze to je dobre. Verim ze pracovnici progressive odvadeji dobrou praci v K-centru a urcite i nekde v terenu. U automatu vsak ne. Verim tomu, ze jsou placeni hure, nez by zaslouzili. Mozna povazujete za nefer, ze mate prostor jen pod clankem. Presunme tedy sikusi o patro vyse. Muj mail mate, tak mi poslete sva vyjadreni, opravy ci polemiky a ja je radostne pridam pod clanek. Pridejte prosim odpovedi na nasledujici otazky:

1) Ma automat Nonstop 24 potencial vydelavat? Kdo by pripadny vydelek inkasoval?

2) Jak konkretne prospiva provoz automatu spolecnosti a povazujete naklady, ktere na jeho nakup danovy poplatnik vydal za umerne tomu co dostane zpet?

3) Myslite, ze legalizace jak jsem ji v clanku nastinil by byla resenim?

0 0
možnosti
PK

petr kalina

1. 8. 2008 15:22
tristni zurnalistika a obcanska nezodpovednost jana macucha

tento clanek se tvari, ze predklada vecnou, nestrannou a odbornou analyzu stavu harm reduction v praze - jak take napovida odborne znejnici "podtitul". a v tomto rouse berancim vysila do sveta alarmujici sdeleni a obvineni. ctenari, obcane, budte kriticti a nenechte se zmanipulovat!!

k objektivite a odbornosti sdeleni mnoho chybi - relevantni informace, statistiky, trendy, srovnani vysledku/nakladu progressive/sananim/drop-in srovnani s jinymi mesty, staty.., nazory a vysvetleni zucastnenych/obvinenych. vyvozovani zaveru je nedusledne a tendencni ("potkal jsem dva duchodce v bmw - tak to jsou asi duchodci bohati, snizme tedy duchody na polovinu). domnivam se, ze by se autor jako clovek s ambici ovlivnovat verejne mineni mel do tematu ponorit hloubeji a byt zodpovednejsi, jinak neni o nic lepsi, nez ti, do kterych se strefuje.

0 0
možnosti
J

janmacuch

4. 8. 2008 13:12
Re: tristni zurnalistika a obcanska nezodpovednost jana macucha

Článek nemá facies, nemůže se tedy nijak tvářit. Článek je suma textu k určitému tématu. Tento článek není nezávislou analýzou, ale vyjadřením názoru autora, proto je umístěn na blogu a ne na titulní stránce novin. Soudě podle reakcí se s autorem mnoho čtenářů ztotožňuje. Většina negativních reakcí zaznívá od potrefených hus.

Občanská nezodpovědnost je velmi roztomilý termín. Je ode mne, jako od občana, nezodpovědné, že se ptám, co se děje s mými daňovými penězi? Je ode mne nezodpovědné, když poukazuji na nedostatky? Je nezodpovědné, že přemyšlím o lepších alternativách a snažím se o nich diskutovat? Pane Kalino, vím, proč jste tento komentář potřeboval a musel napsat, ale je mi líto, nemáte pravdu. Jsem velmi zodpovědný občan.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS