Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SV

chroustík

1. 8. 2008 10:04
Problém u některých

tzv. neziskových organizací je jejich "management" Čili ředitel, zástupce, tiskový mluvčí, poradce, koordinátor, manažer. Tyto funkce spotřebují dost a dost.

0 0
možnosti
J

janmacuch

1. 8. 2008 11:00
Re: Problém u některých

Zda se, ze v pripade organizace, kterou zde zminuji, mate absolutni pravdu.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

31. 7. 2008 20:17
karma

R^

asi neni co dodat

0 0
možnosti
J

janees

29. 7. 2008 12:17
dotaz na autora

Jako pracovnice K-centra jsem si nemohla nevšimnout celkem neobvyklých autorových znalostí v oblasti problematiky harm reduction a drog vůbec. (teď nemluvím o pokusu proniknout do systému dotací, ale o odborném přehledu) Kde jste k nim přišel? :-)

0 0
možnosti
J

janmacuch

29. 7. 2008 12:57
Re: dotaz na autora

S trochou zakladniho rozhledu se da v dane problematice zorientovat celkem rychle, snad jsem vas a vase kolegy nepopudil nejakymi hrubymi nepresnostmi.:-)

A rozklicovani dotaci je matematika pro ZS.

 A ted dotazy na tazatelku, kdyz jste z oboru: 1 Co si myslite o instalacich prodejnich automatu na jehly? 2 Pokladate za spravne, ze protidrogovy koordinator a je zaroven reditelem nezziskovky, ktere zadava zakazky? 3 Souhlasite a s hypotezou, ze legalizace drog a dusledna regulace prodeje a zachazeni by byla ucinejsi a levnejsi politikou harm reduction? 

0 0
možnosti
MZ

Aglája Vopajšlíková

29. 7. 2008 8:46
Konečně objektivní názor

Obsah článku je skvělý. Nápad s automaty na injekční sady je, pokud je za úplatu, k ničemu. Je jen otázka času, kdy feťáka napadne automat zničit, a vzít celý jeho obsah (sady i peníze). Pokud by někdo vymyslel automat, který novou stříkačku s jehlou vydá ne za peníze, ale za použitou stříkačku, pak by to význam mělo, takto je to jenom malá domů. A že mají feťáci léčení zdarma pomíjím.

Dávám karmu.

0 0
možnosti
J

janmacuch

29. 7. 2008 11:25
Re: Konečně objektivní názor

Automat, ktery strikacky take vybira jiz existuje. Jenze nepozna jestli predmet v nem je strikacka nebo neco jineho, takze to o moc lepe nefunguje.

Rekl bych, ze by pro fetaka bylo vyhodnejsi nicit automaty jine, tenhle vypadal dost robustne, pocita trosku se svou klientelou a provozovatel si sve zisky chrani :).

0 0
možnosti
ML

Xavier-xxx

29. 7. 2008 8:39
HELLO

Od svých 16 kouřim marihuanu občas si s kámošema zašňupu koks,ale nikdy jsem nebyl na tolik psychicky slabej,abych šáhnul po jehle....ten kdo aplikuje nitrožilně jsou hlavně slabší jedinci...to je fakt.

0 0
možnosti
J

janmacuch

29. 7. 2008 11:11
Re: HELLO

Nitrozilne si aplikuji uzivatele opiatu, aby udzeli krok s navykem a "pernikari" ktere to tak vic bavi. S vasi volbou drog na vas cihaji jina rizika. Zvysena pravdepodobnost propuknuti schizofrenie z casteho huleni a riziko nepekne zavislosti na kokainu. Krome toho, ze to neni levna sranda s sebou kokainismus prinasi spoustu psychoz a zdravotnich problemu.

0 0
možnosti
KM

Karla Mrackova

29. 7. 2008 8:02
jediné řešení

je drogy legalizovat a prodávat stejně jako se prodává alkohol a cigarety. Jen vybrat zpúsob prodeje. Prohibice ukázala důsledky zákazů. Navíc je jen úsmněvné, že jsou lidé kteří horují proti feťákům a večer se zlijí tak, že se nejsou schopni ovládat. Tímto způsobem by se významně omezil zisk různých mafií a asi i pouliční kriminalita.

0 0
možnosti
PP

Pouchetty

29. 7. 2008 10:06
Re: jediné řešení

To je sice hezký názor, ale například v Amsterdamu se to kapku vymklo a stáhli se tam uživatelé nejen měkkých drog, ale všeho možného svinstva, silně narostla kriminalita a je to obecně problematické. Tento krok by fungoval, kdyby ho například najednou zavedla celá EU, o čemž lze (i vzhledem k síle křesťanských a  socialistických stran v EP) s úspěchem pochybovat :(

0 0
možnosti
MU

MIR80

29. 7. 2008 7:26
Jehly v lekarne

Dekuji za primy clanek. Ale dovolim si nesouhlasit s jednou veci.

Vite proc "nevrle magistry" nechteji prodavat narkomanum jehly ? Bezte na jednu nocni do lekarny a plne ty duvody pochopite. Lekarna ma byt mistem, kde si clovek koupil leky a zdravotnicke potreby. Nikoliv mistem, kde se zacnou schazet fetaci a loudit na magistrach inzulinky. 1. Holka za terou je tezko z lekarny vystrnadi 2. Strazny co tam je moc pravomoci take nema 3. Policii to nijak vyrazne nezajima 4. Magistra nestudovala VS proto, aby se stala de facto zamestnancem DropIn centra. 5. Vam by bylo prijemne prijit v noci do lekarny pro lek pro dite a videt, jak magistra vam dava lek pro Vase dite stejnyma rukama jako predtim brala penize od narkomana ?

0 0
možnosti
J

janmacuch

29. 7. 2008 11:21
Re: Jehly v lekarne

Mate pravdu, ze pro zamestnance lekaren neni prace s narkomany zadny med. Narazim ale na situaci, kdy jsem pred nejkym casem potreboval jehlu na ilustracni fotku - pres den jsem prisel do lekarny, velmi slusne oblecen, a pozadal pani magistru o inzulinku. Premerila si me neprijemym pohledem a odmitla ji prodat.

a jeste k bodu 4. to je takova zapeklitost - taky nestudovala VS aby prodavala kremy na celulitidu a make-upy v nakupnim centru. To pro praci s narkomany muze sve vzdelani vyuzit lepe. (a nemam na mysli stat se "varicem"):-)

0 0
možnosti
JH

Kubulinek

29. 7. 2008 0:27
Řešíme-li neefektivní hospodaření neziskových

organizací, je nutné si nejříve uvědomit, co je primárním cílem každé "neziskové" organizace. Někdo se možná bude divit, ale primárním cílem každé neziskovky je uživit své majitele, ředitele, zaměstnance apod. Pak teprve následuje nějaké ta bohulibá činnost, na kterou plyne zbytek prostředků. V běžné firmě vždy existuje kontrolní mechanismus, u neziskovek se na to někdy trochu zapomíná právě kvůli nálpkám jejich neziskovosti. Ale i zde jde o peníze až na prvním místě.

0 0
možnosti
D

dnb

29. 7. 2008 0:04
řešte

příčinu, ne důsledek. fotečky stříkaček na zemi , no a? :-/

0 0
možnosti
J

janmacuch

29. 7. 2008 1:45
Re: řešte

Strikacky jsou na zemi, protoze je tam nekdo pohodil. Pricinou je lidska indolence. Kdyby byl uzivatel motivovan si strikacku ponechat, nebyla by na zemi. Kdyz ma po ruce prodejni automat a nulovou motivaci chovat se odpovedne, budou strikacky na zemi.

Dusledek muze byt, ze na strikacku nekdo slapne a nakazi se smrtelnou chorobou. To je take treba resit. Nemudrujte, premyslejte.

0 0
možnosti
DB

uzycek

28. 7. 2008 23:43
prestoze se s vasimi dukazy

neztotoznuji, volam JEN HOUST, JEN VICE takovych, co aspon navrhnou reseni, a ne jenom vymysli, jak dostat grant na to ci ono.

rad bych podotknul, ze prestoze podle vaseho odhadu vychazi pres 4 tisice na hodinu v terenu, mozna si to tak i nekdo vyfakturuje, .. tak to asi puvodni zamer darcu nebyl. asi byl zamer dat 4 tisice, ale hodinove to urcite neomezili. domnivam se, ze kdyby byla chut a pocit odpovednosti ve vedeni (streetworkerovi je povetsinou jedno, jestli je nekde hodku nebo tri), tak by se dalo tohle doresit pomerne efektivne.

taky bych jeste pripomel, ze jehly na zemi nejsou cely problem. a neni to jenom v praze. ... ale to uz by bylo tema na dalsi clanek

0 0
možnosti
J

janmacuch

29. 7. 2008 0:00
Re: prestoze se s vasimi dukazy

4 tisice za hodinu v terenu je jen ma kalkulace na naklady. Proste jsem vzal cenu projektu No Biohazard a vydelil hodinami, ktere maji byt podle rozpisu pracovnici v terenu. Streetworkeri dostavaji neco kolem stovky. Zbytek sezerou "naklady organizace".  Naklady na material rozdany za jednu hodinu mohou byt kolem jednoho tisice (opet, jen hruba kalkulace podle udavaneho poctu rozdanych jehel apod.) Pak jsou dalsi penize na zazemi, vzdelavani a podobne. Mam ale podezreni, ze v nekterych pripadech se do nakladu schova leccos. Rekl bych, ze se na tuto praci pohlizi jako na jakesi poslani a unika, ze v pozadi je v nekterych pripadech dobry bussiness. Naklady nekterych organizaci na alespon papirove stejnou praci jsou nizsi, to znamena ze jedni velmi setri a pracuji efektivne, nebo druzi plytvaji, popripade to druhe.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9099x
Autor pochopil, že jsou lepší věci, než si plácat játra na blogu.